Bag Facaden - en filmkonkurrence for og af unge

I forbindelse med DOX:ON:TOUR afviklede 15 unge fra hele Kulturmetropolen det første store samskabelsesprojekt under USKIK. Bag Facaden var en filmkonkurrence, der bad unge i alderen 15-25 år om at indsende minidokumentarer på op til to minutter, der viste en side af deres liv, som de ellers ikke viser frem. Konkurrencen blev understøttet af workshops, hvor unge fra de deltagende kommuner kunne lære at lave kortfilm. En jury bestående af unge og fagfolk udvalgte to film, der blev rundt omkring i forbindelse med visninger under DOX:ON:TOUR. De deltagende film blev fejret til et finaleshow i Bibliografen, hvor radiovært Signe Amtoft styrede showet. Der blev uddelt fem forskellige priser af både jury og publikum, diskuteret ungdom og vist kortfilmen ”Rock’n’rollers”. Konkurrencen blev skabt af de unge i samarbejde med erfarne kulturmedarbejdere fra Helsingør Ungdomsskole, Ungdomshuset Vognporten, Ballerup Bibliotek, Telefonfabrikken, Bibliografen og DOX:ON:TOUR og videoplatformen Everydayproject.dk. Projektet arbejdede på tværs af sporene Unge og Festivaler & Events i Kulturmetropolen.

Projektet viste, at der findes unge i regionen, der gerne vil arbejde på tværs, og at USKIK både kan virke som en overbygning for lokale projekter og en indgang for de unge, der gerne vil lave større regionale projekter. De unge var meget glade for at have fået en opgave de skulle løse, hvor der var brede rammer og støtte i form af en ansat til at hjælpe med rådgivning og koordinering. Det gav dem tryghed til at prøve kræfter med ting, de ellers aldrig havde lavet før. De deltagende institutioner fik praktisk erfaring med at samskabe med de unge, fik knyttet netværk på tværs af kommunerne og blev udfordret på, hvordan man kan lave kultur med unge.

En evaluering af projektet med anbefalinger til fremtidige samkabelsesprojekter med unge bliver lanceret til USKIKs ”1 down 3 to go”-evaluering d. 23/5. Hvis du vil inviteres, så skriv til
ungekultur@gmail.com."

 

Tags:

Cecilia Ellefsen maj 3, 2017 01:01 pm
Fremtidens hitmagere søges til Cowrite-Camp Et stærkt ungefokus på dette års DOX:ON:TOUR