Golden Days

 

I Kulturmetropolen udvikler vi nye regionale festivaler og events samt udbreder og udvikler på eksisterende, der kan samle og synliggøre kulturregionen som en festival- og eventregion for både borgere og turister.

Festival & Events 2.0 er Kulturmetropolens mindste indsatsområde. Der er derfor i 2016 taget den strategiske beslutning, at Festival & Events i 2017 arbejder sammen med CPH:DOX om Dox:On:Tour, i 2018 sammen med USKIK om Golden Days festivalen ´Historiens B-sider´og Ungekulturens Topmøde. Endelig arbejder Festival & Events i 2019 sammen med Musikmetropolen om talentkonkurrencen Popkorn.

----

I 2018 samarbejder vi med USKIK og festivalen Golden Days under temaet Historiens B-sider. Dette er blevet til 12 unikke events, der kaster et alternativt blik på historien. Alle 12 events er udformet af unge i samarbejde med kunstnere, kulturformidlere og fagprofessionelle på 12 udvalgte museer, biblioteker og venues i Kulturmetropolen. Det hele løber af stablen d. 8.-23. september. Du kan finde hele programmet her.

Ligeledes er vi i øjeblikket i samarbejde med USKIK i gang med at stable Ungekulturens Topmøde på benene. Afsættet for topmødet bunder i unges medindflydelse på deres hverdags- og kulturliv. Derfor inviteres unge fra Kulturmetropolen til at bidrage til udviklingen af den kommende kulturaftale sammen med kulturpolitikere, kulturchefer, kulturkonsulenter og kulturinstitutioner. Ungekulturens Topmøde bliver afviklet d. 5. og 6. oktober 2018. Læs mere om topmødet her.

I 2018 og 2019 arbejder vi sammen med Musikmetropolen og USKIK om at skabe nye festival-oplevelser, der har temaerne musik og unge som omdrejningspunkt.